Pacientky mívají obvykle čistě energetickou malnutrici (podvýživu) s minimální rezervou. Častá je hypercholesterolemie (vysoká hladina cholesterolu), k níž by také mělo být při předepsání diet u těchto poruch přihlíženo. Podvýživa může náhle přejít i do pokročilé proteinové malnutrice (bílkovinné podvýživy). Úprava hmotnosti dietní léčbou má charakter symptomatické léčby (léčby příznaků). Dlouhodobého úspěchu lze dosáhnout jen psychiatrickou léčbou a psychoterapií.
Je nutné dbát na dostatečný energetický přísun pestré stravy a kontrolovat, zda je strava skutečně požívána.
Jde o komplexní problematiku, která patří do oboru psychiatrie, jsou jí věnovány speciální monografie a přesahuje rámec této publikace. Z dietologického hlediska se přístup zásadně neliší od jiných poruch u pacientů s malnutricí.
Cílem dietologické intervence je zastavit a zvrátit pokles hmotnosti. Je velmi důležité, aby pacient akceptoval osobu terapeuta. Nejprve je nutné upravit veškeré poruchy vodního a elektrolytového metabolismu. Nezřídka je nutná enterální výživa, výjimečně i parenterální výživa. Strategie výživy per os (ústy) spočívá především v zavedení pravidelného stravovacího režimu. Čistě dietní léčba bez pomoci psychiatra nebývá úspěšná.