Vyhledávání v obsahu NZIP

Počet výsledků: 69

Otevřít filtraci
Vitamin B 9 , kyselina listová neboli folát patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě. Folát je souhrnné označení pro různé sloučeniny, které mají účinek vitaminu B 9 a jsou přiro...
Velké zelené listy s osvěžující chutí naplňují ideální představu salátu. Jen málokdo však ví, že hlávkový salát lze i tepelně upravovat. Botanický název hlávkového salátu je „l...
Ledový salát má robustní listy a osvěžující chuť, díky čemuž se stal oblíbeným listovým salátem a je základem mnoha křupavých salátů. Ve srovnání s jinými druhy salátů může být...
Alzheimerova nemoc a další typy demencí se stávají velkým problémem současnosti. Příčina nemocí není v detailech známa, proto je věnována pozornost i možným dietním faktorům....
Mangold už delší dobu není jen odleskem slávy špenátu, naopak si díky své intenzivnější chuti našel spoustu příznivců. Jeho přidanou hodnotou je i to, že jeho řapíky lze využít...
Květák, který je na rozdíl od mnoha jiných druhů košťálové zeleniny dobře snášen citlivými lidmi, se skládá z mnoha malých, bílých kvítků. Nejběžnější je bílý květák, ale exist...
Některé potraviny (např. některé oleje) mohou působit prokoagulačně (prosrážlivě). V praxi jsou významnější interakce (vzájemná reakce) s podáváním warfarinu, jehož účinek zvyš...
Kapusta byla dříve považována za jídlo chudých lidí, její kudrnatá zelená hlávka je však v dnešní době oceňována jako chutný zdroj vitaminů a minerálů. Kapusta má vysoký obsah...
Zelí je cenným zdrojem vitamínů a jeho hlavní sezóna nastává v chladných zimních měsících. Zelí upravené na různé způsoby se často podává jako příloha k vydatnějším jídlům. Obz...
Červenofialově zabarvený lollo rosso oživí salátové směsi nejen opticky, ale díky svému lehce nahořklému tónu i chuťově. Čistě zelená odrůda tohoto salátu se nazývá lollo biond...

Zobrazeno 1 až 10 z 69

Kategorie

Typ

Počet výsledků