Přejít na obsah
O NZIP
Zapojené organizace
Pro partnery a média
Události, komunikace
Kdo jsme
Více
Přihlášení pro autory
Životní situace
Prevence a zdravý životní styl
Informace o nemocech
Mapa zdravotní péče
Hry
Rejstřík pojmů
Doporučené weby
Datové zpravodajství
Více
Napište nám
Menu
Domů
Aktuální:
Vyhledávání
Vyhledávání v obsahu
NZIP
Vyhledávání v NZIP
Příspěvky (30)
Odborníci/Zařízení (0)
Lokální katalog (0)
Rejstříkové pojmy (1)
Počet výsledků: 30
Otevřít filtraci
Seřadit dle:
Doporučené
Od nejnovějších
Od nejstarších
Povinné označování potravin obsahujících alergeny
Podle odpovědnosti za škodu způsobenou vadou výrobku jsou však výrobci povinni spotřebitele upozornit, nemohou-li ve svém provozu vyloučit
kontaminaci
alergeny. Poměrně nepřesná ...
Alergie
Potravinové alergie
ČLÁNEK
Polychlorované bifenyly
Známé byly aféry s kontaminovaným masem kuřat v Belgii v roce 1999. Vyšší
kontaminace
z tepelných výměníků byla i na Slovensku.
Výživa zdravé populace
Co je co ve výživě
ČLÁNEK
Obecně o potravinářských obalech
Obal zabraňuje její
kontaminaci
a tím i škodám, které by mohly u potravin vzniknout.
Balení potravin a zdraví
ČLÁNEK
Nesnášenlivost lepku, celiakie
Velkým problémem je však
kontaminace
ovsa pšenicí, žitem nebo ječmenem, ke které může dojít během sklizně, přepravy, skladování a zpracování.
Alergie
Potravinové alergie
ČLÁNEK
Botulismus
Konzervy je vhodné před konzumací minimálně 10 minut povařit.Důležité v prevenci botulismu je rovněž důkladné mytí rukou.Formy onemocněníOnemocnění botulismem se může vyskytnout v ...
Infekční nemoci
ČLÁNEK
Listerióza
K minimalizaci rizika nákazy je nezbytná důkladná tepelná příprava stravy (zejména té z živočišných zdrojů), důkladné omytí syrového ovoce a zeleniny před jídlem, oddělené sklado...
Infekční nemoci
ČLÁNEK
Ochranná funkce potravinářského obalu
Účelem balení je především ochrana zboží před znehodnocením, chemickým, fyzikálně chemickým a mikrobiologickým, a to při skladování, přepravě, distribuci i vlastním prodeji či do...
Balení potravin a zdraví
ČLÁNEK
Dieta u potravinových alergií
K závažným reakcím dochází také po víně a džusech, například
kontaminací
včelími produkty.
Výživa nemocných
Dietoterapie: úvod
ČLÁNEK
Hygiena v kuchyni
Aby byla zajištěna dobrá kvalita a požitek z jídla, měly by se používat čerstvé suroviny a v každé fázi zpracování potravin by se mělo dbát na čistotu. V případě
kontaminace
...
Výživa zdravé populace
Zacházení s potravinami
ČLÁNEK
Kosmetika a zdraví: často kladené dotazy
Z hlediska mikrobiální
kontaminace
jsou rizikové výrobky na bázi vody (pleťové krémy, tělová mléka, pleťové vody bez alkoholu) a zvláště ty, do kterých pravidelně saháme š...
Spotřebitelské výrobky a zdraví
ČLÁNEK
Zobrazeno 1 až 10 z 30
1
2
3
Zrušit filtraci
Typ
Článek (29)
Pro snadné čtení (0)
Doporučený zdroj (1)
Video (0)
Kategorie
Alergie (4)
Anatomie, fungování lidského těla (0)
Balení potravin a zdraví (4)
COVID-19 (0)
Centrální evidence dat populačních preventivních programů (0)
Centrální evidence očkování ČR (0)
Diabetes (cukrovka) (0)
Diagnostické metody (0)
Duševní onemocnění (0)
Duševní zdraví (0)
Dárcovství (1)
Dýchací cesty a plíce (0)
Dětské nemoci (0)
Důležité kontakty (0)
HIV (0)
Hračky a zdraví (0)
Hygiena (0)
Infekční nemoci (8)
Informační servis (0)
Informační systém CZ-DRG (0)
Informovaný pacient (0)
Kojení (0)
Kosti, klouby, svaly, šlachy (0)
Krev (0)
Kvalita a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb (1)
Kůže, vlasy a nehty (0)
Ledviny a močový měchýř (0)
Léčivé přípravky a zdravotnické prostředky (0)
Lůžkový fond (0)
Metabolismus, hormony obecně (0)
Mozek a nervy (0)
NRU: Modul dopravních úrazů (0)
Nemoci z povolání (0)
Nemocnice a hospitalizace (0)
Národní diabetologický registr (0)
Národní kardiologický informační systém (0)
Národní onkologický registr (0)
Národní registr hrazených zdravotních služeb (0)
Národní registr poskytovatelů zdravotních služeb (0)
Národní registr reprodukčního zdraví (0)
Národní registr úrazů (0)
Nástroje elektronického zdravotnictví (0)
Obezita (0)
Odpočinek, relaxace a sport (0)
Oči (0)
Očkování (vakcinace) (0)
Paliativní medicína (0)
Podpora zdraví (0)
Pohlavní orgány, pohlavní hormony (0)
Pohybová aktivita (1)
Prevence kardiovaskulárních onemocnění (0)
Preventivní prohlídky (0)
Práva pacienta (0)
Péče v posledním stadiu života (0)
Přihodilo se mi (0)
Registrující lékař (0)
Rodiče a děti (1)
Roční hlášení počtu nežádoucích událostí pro centrální hodnocení (0)
Screening (0)
Sexuální zdraví (0)
Sexuálně přenosné infekce (0)
Sociální zabezpečení (0)
Spotřebitelské výrobky a zdraví (1)
Srdce, krevní oběh a cévy (0)
Trávicí systém (0)
Těhotenství, porod a šestinedělí (0)
Události, komunikace (0)
Ušní, nosní a krční (ORL) (0)
Vzácná onemocnění (0)
Výkazy zdravotní péče (0)
Výživa nemocných (1)
Výživa zdravé populace (5)
Zdravotní pojištění (0)
Zdravotní postižení (0)
Zdravotní systém a instituce (0)
Zhoubné nádory (rakovina) (0)
Zvláštní druhy zdravotních služeb (0)
Závislosti a návykové látky (0)
Úrazy, otravy a popáleniny (0)
Ústa a zuby (0)
Život zachraňující informace (0)
Životní prostředí a zdraví (3)
Počet výsledků
10 na stranu
25 na stranu
50 na stranu