Vyhledávání v obsahu NZIP

Počet výsledků: 111

Otevřít filtraci
ZDROJ
Zdroje věnované příčinám, projevům, diagnostice a možnosti léčby alergie. Příspěvky se zabývají zejména vztahem alergen - protilátka, nejčastějšími druhy alergenů, zkříženou al...
Pravé alergie na potraviny jsou poměrně vzácné: Vyskytují se zhruba u 5–8 % procent dětí, resp. u 1–3 % dospělých. Avšak vzhledem k tomu, že u mnoha lidí zůstává potravinová al...
Zkřížené potravinové alergie se mohou vyskytovat u lidí, jimž byla diagnostikována jiná alergie, např. pylová alergie; taková alergie je označována jako tzv. potravinová alergi...
Léky jsou při léčbě nemocí nepostradatelné. V zásadě však každý lék může mít i nežádoucí účinky. Řadí se mezi ně vedlejší účinky, nesnášenlivost (intolerance) a alergie. Nežá...
Lidské tělo má proti choroboplodným zárodkům svou vlastní obranu – imunitní systém. Tento komplexní a nesmírně účinný systém je ovšem někdy náchylný k poruchám. Funkční porucha...
U potravinových alergií je stanovení diagnózy většinou komplikovanější než například u pylových alergií , protože pacient musí společně s lékařem téměř detektivním způsobem na...
Latex je mléčná tekutina produkovaná stromem kaučukovníkem (Hevea brasiliensis) , která se používá k výrobě nejrůznějších gumových výrobků, jako jsou rukavice, nafukovací baló...
Některé pokojové rostliny při kontaktu s kůží vyvolávají buď reakci na rostlinný toxin (např. pryšec nádherný neboli „vánoční hvězda“, lat. Euphorbia pulcherrima ), nebo alerg...
Proteiny obsažené v obilí mohou u některých lidí vyvolávat alergické potíže. Nejčastěji se vyskytuje alergie na pšenici. Příznaky se mohou objevit bezprostředně po konzumaci ob...
Alergii na mléko je nutné odlišovat od laktózové intolerance: zatímco u intolerance způsobuje potíže určitý druh sacharidu (konkrétně laktóza), u alergie jsou problematické urč...

Zobrazeno 1 až 10 z 111

Kategorie

Typ

Počet výsledků