Vyhledávání v obsahu NZIP

Počet výsledků: 9

Otevřít filtraci
Role obezity u zvýšené hladiny tuků se je nasnadě. U obézních dojde prakticky vždy ke zhoršení již existující poruchy metabolismu tuků. Porucha metabolismu tuků má vliv na celk...
Dyslipidemie (neuspokojivá hodnota cholesterolu v krvi, konkrétně zvýšení celkového cholesterolu, „zlého“ LDL-cholesterolu, mírný pokles „hodného“ HDL-cholesterolu a vyšší hlad...
U 2–15 % pacientů s CMP nebo TIA se objeví do 12 měsíců od první CMP další epizoda mozkové mrtvice; do 5 let je to dokonce mezi 25 a 42 %. Proto je nesmírně důležitá i sekundár...
Při dietě pro pacienty trpící dyslipidemiíí se snažíme zejména o snížení cholesterolu, živočišných tuků a absolutního množství tuku ve stravě. V tomto článku se zmiňujeme zej...
Steroly jsou v přírodě rozšířené, biologicky důležité látky. Ve formě cholesterolu se nacházejí v potravinách živočišného původu. Existují individuální rozdíly ve vstřebávání c...
Zvýšená hladina tuků, především cholesterolu je jedním z nejvýznamnějších rizikových faktorů aterosklerózy (kornatění tepen), resp. infarktu myokardu nebo cévní mozkové příhody...
Podávání léků vyvolává významné interakce (vzájemné ovlivňování) s potravinami. Nejdůležitějším problémem je nechutenství, které typicky nastává při jakékoli rozsáhlejší farmak...
Nejdůležitějším faktorem při akutním infarktu myokardu je čas. Každá minuta, po kterou věnčité tepny nezásobují srdce, jej poškozuje a čím dříve jsou postiženi léčeni, tím větš...
Cílem léčby anginy pectoris je zmírnit její příznaky a předcházet infarktu. Včasná diagnóza je důležitá, aby bylo možné co nejdříve nasadit léčbu zpomalující progresi onemocněn...

Zobrazeno 1 až 9 z 9

Kategorie

Typ

Počet výsledků