Vyhledávání v obsahu NZIP

Filtrace výsledků

Kategorie

Typ

Počet výsledků

Cukrová kukuřice
ČLÁNEK

... Cukrová kukuřice má intenzivně žlutou barvu a lehce nasládlou chuť – snad proto je oblíbená nejen... .... Klasy cukrové kukuřice jsou menší než klasy krmné kukuřice. Cukrová kukuřice má výrazně vyšší obsah... ... cukru, díky čemuž si její chuť lidé mnohem více oblíbili. Kromě toho jsou její zrna jemnější než zrna...

Umělá sladidla
ČLÁNEK

... celoživotní lékařskou péči. Díky moderním metodám léčby a… " >diabetickým sladidlem je sorbit, cukr... ..., který nevede ke vzestupu glykemie, ale jehož energetický obsah je stejný jako u cukru. Mezi diabetická... ... sladidla patří například: FAN sladidlo Cukřenka bez cukru: sypké, účinná látka aspartam, maltodextrin...

Mýty o potravinách
ČLÁNEK

... jsou Glukóza je látka, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Je jedním ze základních sacharidů (cukrů... ... disacharidů je sacharóza, kterou známe pod obecným názvem cukr (bílý cukr, cukr moučka, cukr krupice, cukr... ... krystal, třtinový, hnědý cukr). Monosacharidy a disacharidy poznáme podle toho, že mají sladkou chuť...

Co nám říká etiketa u potravinářského výrobku
ČLÁNEK

... nejvíce. Pokud kupujete například čokoládu a na prvním místě je cukr, pak je ho tam více než kakaové hmoty... ... druhy… " >lepku , bez laktózy, bez přidaného cukru, bio a podobně. Avšak po přečtení výživových... ... informací zjistíme, že jsou plné cukrů a Nasycené tuky jsou takové tuky, které jsou tvořeny nasycenými...

Stravování a kardiovaskulární nemoci
ČLÁNEK

... vlákniny , omezení příjmu kuchyňské soli a optimalizace příjmu energie, omezení příjmu cukru a alkoholu... ... i vejce. Cukry Cukry ( Sacharidy představují velmi rozsáhlou skupinu přírodních látek... ... % denního příjmu denní energie. Můžeme konzumovat cukry jednoduché nebo složené. Jednoduché cukry...

Glykemický index (GI)
ČLÁNEK

... sacharidu. Díky tomu může glykemie (hladina cukru v krvi) po jídle dosáhnout vysokých hodnot... ..., které jsou jednoznačně škodlivé, nebo naopak málo významné. Stoupá-li hladina cukru v krvi pomalu, stačí být postupně... ... (GI) . Každá potravina obsahující cukry má svůj GI. V roce 1977 popsal Jenkins snížení...

Obezita a cukrovka
ČLÁNEK

... 4–7 mmol/l (nalačno). Vyšší hodnota se označuje… " >krevního cukru , tedy odborně hyperglykemií... ... celoživotní lékařskou péči. Díky moderním metodám léčby a… " >diabetes . Normální koncentrace cukru v krvi... ... Glukóza je látka, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Je jedním ze základních sacharidů (cukrů...

Postprandiální glykemie
ČLÁNEK

...). Vyšší hodnota se označuje… " >glykemie (hladina cukru v krvi). Jak je uvedeno v článku Glykemický... ... Jogurt nízkotučný s cukrem 33 Hruška 38 Jablko 38... ... Laktóza 46 Pomerančový džus bez cukru 46 Grapefruitový džus...

Složení a význam jednotlivých složek potravin
ČLÁNEK

.... Sacharidy jsou někdy mylně nazývány cukry, a z tohoto nepochopení často plyne řada dietních chyb. Sacharidy... ... Glukóza je látka, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Je jedním ze základních sacharidů (cukrů... ...), který lidský organismus… " >glukóza (hroznový cukr), fruktóza (ovocný cukr) či galaktóza . Této...

Školní aktovka a zdraví
ČLÁNEK

... nápoje obsahují velké množství cukru a jsou nevhodné, protože cukr způsobí rychlý příliv energie... ..., takže dítě po vypití chvíli zlobí, má potíže se soustředit, vykřikuje, houpe se na židli. Pak hladina cukru... .... Jednoduché cukry jsou zdrojem tzv. prázdných kalorií. Čistá voda na pití by měla doplnit zdravou svačinku...

Zobrazeno 1 až 10 z 117