Anémie

Zdroje věnované příčinám, projevům, diagnostice a léčbě chudokrevnosti (anémie). Jaké jsou nejznámější druhy anémie, která onemocnění zpravidla chudokrevnost doprovází a jakou úlohu hraje při anémii strava? Odpovědi na tyto otázky naleznete v shromážděných příspěvcích.

Pokračujte na původní zdroj

Anémie

Více v kategorii Krev

Články na NZIP

  • Dieta při onemocnění krve

    Dietní vlivy u krevních chorob se týkají anémií (chudokrevnost) a interakce (vzájemné reakce) potravin a antikoagulační léčby (viz článek Dieta při antikoagulační léčbě). Pro tvorbu krvinek je nutný především dostatek železa, vitaminu B12 a folátu (kyseliny listové).

  • Revmatická onemocnění

    Revmatická onemocnění jsou onemocnění pohybového aparátu, kloubů, páteře, šlach, svalů a vazů. Na rozdíl od tzv. degenerativních onemocnění, které přicházejí s věkem a opotřebováním pohybového aparátu (tzv. artróza), jsou revmatická onemocnění zánětlivého rázu a podstatně rychleji směřují k poruchám hybnosti a viditelným změnám na kloubech a páteři.

Doporučené zdroje

  • Hemofilie

    Zdroje věnované příčině, projevům, diagnostice a léčbě hemofilie. Příspěvky přinášejí základní informace, které se týkají krevní srážlivosti a genetického přenosu hemofilie. Pozornost je zaměřena také na aktivity a sporty, které jsou vhodné pro hemofiliky.

    Přejít na externí zdroj