Přejít na obsah
O NZIP
Zapojené organizace
Pro partnery a média
Události, komunikace
Kdo jsme
Více
Přihlášení pro autory
Životní situace
Prevence a zdravý životní styl
Informace o nemocech
Mapa zdravotní péče
Hry
Rejstřík pojmů
Doporučené weby
Datové zpravodajství
Více
Napište nám
Menu
Domů
Aktuální:
Vyhledávání
Vyhledávání v obsahu
NZIP
Vyhledávání v NZIP
Příspěvky (474)
Odborníci/Zařízení (0)
Lokální katalog (0)
Rejstříkové pojmy (15)
Počet výsledků: 474
Otevřít filtraci
Seřadit dle:
Doporučené
Od nejnovějších
Od nejstarších
Něco z historie potravinářských obalů a balení
potravin
Právě uvolňování olova z konzervových obalů do balených
potravin
bylo důvodem, proč došlo k řadě otrav u vojáků, protože armáda využívala konzervované
potraviny
...
Balení potravin a zdraví
ČLÁNEK
Funkční
potraviny
Pojem je často zneužíván a funkční význam je přikládán mnoha
potravinám
, které jasný
efekt
nemají. Funkční
efekty
také mohou být rychlé (ve dnech či týd...
Výživa zdravé populace
Co je co ve výživě
ČLÁNEK
Biopotraviny a geneticky modifikované
potraviny
Rozumnější je tedy dbát na zdravou přípravu
potravin
a nezabývat se tím, zda
potravina
je „bio“.
Výživa zdravé populace
Co je co ve výživě
ČLÁNEK
Potravinové
alergie: co to je?
Tyto látky označujeme jako
potravinové
alergeny. Řadí se mezi ně především proteiny, ale také některé potravinářské přídatné látky.Vetřelec zvaný „
potrava
“V ...
Alergie
Potravinové alergie
ČLÁNEK
Diety při potravinových alergiích a intolerancích v nemocnici
Potravina
označená „bez lepku“ neobsahuje více než 20 mg lepku na 1 kg
potraviny
.
Výživa nemocných
Výživa v nemocnicích
ČLÁNEK
Potravinové
alergie: prevence, diagnóza a léčba
Pokud výsledky kožních testů i vyšetření krve na „standardní alergeny“ vyjdou negativně, může vás lékař vyzvat, abyste při příští návštěvě přinesli k otestování podezřel...
Alergie
Potravinové alergie
ČLÁNEK
Povinné označování
potravin
obsahujících alergeny
Podle tohoto nařízení musí být u
potravin
uvedeny všechny přísady, které nejčastěji spouštějí
potravinové
alergie i
potravinové
intolerance – a to i v př...
Alergie
Potravinové alergie
ČLÁNEK
Pečení
potravin
Čím déle se
potravina
peče, tím více této látky vzniká.Velké množství akrylamidu je ve zpracovaných bramborách, např. chipsech a hranolcích, ač jsou připraveny třeba z ekol...
Výživa zdravé populace
Co je co ve výživě
ČLÁNEK
Smažení
potravin
Smažení je jedním z nejškodlivějších postupů přípravy jídel. Kancerogenní nitrosaminy ze smažených a pečených pokrmů nepůsobí ihned přímo na stěnu tlustého střeva. Dochází nejprve k jejich vstřebání a...
Výživa zdravé populace
Co je co ve výživě
ČLÁNEK
Rostlinné produkty v potravinových doplňcích
Rostlinné produkty byly v historii medicíny podrobně prozkoumány. Celá řada účinných léků byla rostlinného původu. Dnes převažují synteticky připravené látky, jejichž účinnost je prokázána klinickými ...
Výživa zdravé populace
Co je co ve výživě
ČLÁNEK
Zobrazeno 1 až 10 z 474
1
2
3
4
48
Zrušit filtraci
Typ
Článek (457)
Pro snadné čtení (3)
Doporučený zdroj (12)
Video (2)
Kategorie
Alergie (27)
Anatomie, fungování lidského těla (11)
Balení potravin a zdraví (8)
COVID-19 (4)
Centrální evidence dat populačních preventivních programů (0)
Centrální evidence očkování ČR (1)
Diabetes (cukrovka) (3)
Diagnostické metody (0)
Duševní onemocnění (15)
Duševní zdraví (0)
Dárcovství (1)
Dýchací cesty a plíce (7)
Dětské nemoci (4)
Důležité kontakty (0)
HIV (1)
Hračky a zdraví (1)
Hygiena (0)
Infekční nemoci (15)
Informační servis (4)
Informační systém CZ-DRG (0)
Informovaný pacient (5)
Kojení (4)
Kosti, klouby, svaly, šlachy (0)
Krev (0)
Kvalita a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb (2)
Kůže, vlasy a nehty (0)
Ledviny a močový měchýř (0)
Léčivé přípravky a zdravotnické prostředky (6)
Lůžkový fond (0)
Metabolismus, hormony obecně (1)
Mozek a nervy (14)
NRU: Modul dopravních úrazů (0)
Nemoci z povolání (0)
Nemocnice a hospitalizace (4)
Národní diabetologický registr (0)
Národní kardiologický informační systém (1)
Národní onkologický registr (0)
Národní registr hrazených zdravotních služeb (0)
Národní registr poskytovatelů zdravotních služeb (0)
Národní registr reprodukčního zdraví (0)
Národní registr úrazů (0)
Nástroje elektronického zdravotnictví (1)
Obezita (11)
Odpočinek, relaxace a sport (2)
Oči (2)
Očkování (vakcinace) (1)
Paliativní medicína (1)
Podpora zdraví (3)
Pohlavní orgány, pohlavní hormony (1)
Pohybová aktivita (22)
Prevence kardiovaskulárních onemocnění (4)
Preventivní prohlídky (0)
Práva pacienta (0)
Péče v posledním stadiu života (1)
Přihodilo se mi (0)
Registrující lékař (0)
Rodiče a děti (5)
Roční hlášení počtu nežádoucích událostí pro centrální hodnocení (0)
Screening (3)
Sexuální zdraví (0)
Sexuálně přenosné infekce (0)
Sociální zabezpečení (0)
Spotřebitelské výrobky a zdraví (2)
Srdce, krevní oběh a cévy (9)
Trávicí systém (6)
Těhotenství, porod a šestinedělí (4)
Události, komunikace (2)
Ušní, nosní a krční (ORL) (0)
Vzácná onemocnění (0)
Výkazy zdravotní péče (0)
Výživa nemocných (75)
Výživa zdravé populace (126)
Zdravotní pojištění (2)
Zdravotní postižení (0)
Zdravotní systém a instituce (19)
Zhoubné nádory (rakovina) (11)
Zvláštní druhy zdravotních služeb (0)
Závislosti a návykové látky (11)
Úrazy, otravy a popáleniny (0)
Ústa a zuby (10)
Život zachraňující informace (0)
Životní prostředí a zdraví (1)
Počet výsledků
10 na stranu
25 na stranu
50 na stranu