Vyhledávání v obsahu NZIP

Počet výsledků: 35

Otevřít filtraci
Pravé alergie na potraviny jsou poměrně vzácné: Vyskytují se zhruba u 5–8 % procent dětí, resp. u 1–3 % dospělých. Avšak vzhledem k tomu, že u mnoha lidí zůstává potravinová al...
Zkřížené potravinové alergie se mohou vyskytovat u lidí, jimž byla diagnostikována jiná alergie, např. pylová alergie; taková alergie je označována jako tzv. potravinová alergi...
U potravinových alergií je stanovení diagnózy většinou komplikovanější než například u pylových alergií , protože pacient musí společně s lékařem téměř detektivním způsobem na...
Máte-li podezření, že trpíte potravinovou alergií nebo potravinovou intolerancí, můžete se se žádostí o diagnostiku a případnou léčbu obrátit na vašeho praktického lékaře, odbo...
Proteiny obsažené v obilí mohou u některých lidí vyvolávat alergické potíže. Nejčastěji se vyskytuje alergie na pšenici. Příznaky se mohou objevit bezprostředně po konzumaci ob...
Alergii na mléko je nutné odlišovat od laktózové intolerance: zatímco u intolerance způsobuje potíže určitý druh sacharidu (konkrétně laktóza), u alergie jsou problematické urč...
V lidské stravě se nachází přibližně 170 různých zdrojů alergenů. Mezi poměrně časté potravinové alergie se řadí alergie na slepičí vejce, ryby, celer a sójové boby. Obzvláště...
Ořechy a arašídy obsahují látky, které mají alergenní potenciál a někdy mohou vyvolat velmi závažnou alergickou reakci. Z botanického hlediska nepatří ořechy do stejné čeledi j...
V členských státech Evropské unie platí předpis o označování potravin, jehož účelem je ochrana lidí trpících potravinovou intolerancí. Podle tohoto nařízení musí být u potravin...
Pylové alergie jsou nejčastějším typem alergií. Pylovou alergii vyvolávají pyly z různých rostlin. Tato forma alergie se řadí k tzv. inhalačním alergiím, protože pyly se snadno...

Zobrazeno 1 až 10 z 35

Kategorie

Typ

Počet výsledků