Vyhledávání v obsahu NZIP

Počet výsledků: 21

Otevřít filtraci
Mléko je jedním z nekvalitnějších zdrojů téměř všech živin. V minulosti byl problematický vysoký obsah tuku a cholesterolu. Takové množství tuku a energie dospělý člověk nepotř...
Intolerance laktózy neboli nesnášenlivost mléka je jedním z nejčastějších onemocnění trávicího traktu. Používají se rovněž označení intolerance mléčného cukru, laktázová defici...
Nesnášenlivost lepku má některé rysy alergie i autoimunitního onemocnění. Pokud se nesnášenlivost lepku objeví již v dětství, mluvíme o celiakii. U dospělých je toto onemocnění...
Potravinovou alergií trpí 6 % dětí do 3 let. Výskyt potravinových alergií činí i u dospělých pravděpodobně cca 3–4 %. Imunitní a alergické reakce jsou velmi komplexní děje, ciz...
Průměrná stolice Evropana váží asi 150 g, u Afričanů až přes půl kilogramu. Objem stolice je dán především množstvím přijímané vlákniny , zejména ovoce a zeleniny. Je třeba...
Nejen my Češi rádi podléháme moderním trendům ve výživě. Než se však vrhnete do dalších restrikcí a obviníte další a další potraviny, zamyslete se nad tím, kdo tyto trendy udáv...
U cukrovky 1. typu je významná interakce genetických vlivů a prostředí. Vyskytuje se u osob s tendencí tvorby autoprotilátek. Nejčastějším onemocněním tohoto typu je autoimunit...
Kojenecké koliky začínají většinou kolem 2. týdne věku dítěte, gradují kolem 6. týdne a odeznívají zhruba koncem 3. měsíce. Koliky jsou křečovité silné bolesti především v obla...
U potravinových alergií je stanovení diagnózy většinou komplikovanější než například u pylových alergií , protože pacient musí společně s lékařem téměř detektivním způsobem na...
Chronické i akutní střevní záněty jsou onemocnění, která vyžadují vždy také dietní léčbu. V akutních stadiích a při relapsech (znovuvzplanutí nemoci) je nutné zvažovat enterál...

Zobrazeno 1 až 10 z 21

Kategorie

Typ

Počet výsledků