Přejít na obsah
O NZIP
Zapojené organizace
Pro partnery a média
Události, komunikace
Kdo jsme
Více
Přihlášení pro autory
Životní situace
Prevence a zdravý životní styl
Informace o nemocech
Mapa zdravotní péče
Hry
Rejstřík pojmů
Doporučené weby
Datové zpravodajství
Více
Napište nám
Menu
Domů
Aktuální:
Vyhledávání
Vyhledávání v obsahu
NZIP
Vyhledávání v NZIP
Příspěvky (9)
Odborníci/Zařízení (0)
Lokální katalog (0)
Rejstříkové pojmy (3)
Počet výsledků: 9
Otevřít filtraci
Seřadit dle:
Doporučené
Od nejnovějších
Od nejstarších
Tuky (lipidy) a mastné kyseliny
Mezi nejznámější zástupce nenasycených kyselin se řadí například kyselina palmitoolejová a olejová (
mononenasycené
) nebo kyselina linolová, arachidonová a alfa-linolenová (pol...
Výživa zdravé populace
O výživě obecně
ČLÁNEK
Srdečně-cévní onemocnění: jak jim předcházet správnou výživou
Tyto tuky je vhodné nahradit mono- a polynenasycenými mastnými
kyselinami.Mononenasycené
a polynenasycené mastné kyseliny mají pozitivní vliv na složení lipidů (tuků) v krvi.
Srdce, krevní oběh a cévy
Srdečně-cévní onemocnění: výživa a pohyb
ČLÁNEK
Srdečně-cévní onemocnění a výživa
snížit konzumaci nasycených a trans nenasycených mastných kyselin,zvýšit naopak příjem
mononenasycených
a polynenasycených mastných kyselin,pravidelně jíst ryby.Snížení krevn...
Srdce, krevní oběh a cévy
Srdečně-cévní onemocnění: výživa a pohyb
ČLÁNEK
Tuky a zdraví
Při 30% zastoupení tuků ve stravě se doporučuje, abypodíl nasycených (saturovaných) mastných kyselin, které se vyskytují zejména v živočišných tucích či třeba v kokosovém oleji (SA...
Prevence kardiovaskulárních onemocnění
ČLÁNEK
Vysoký krevní tlak (hypertenze): prevence
Je možné doporučit spíše rostlinné oleje a tuky s
mononenasycenými
a polynenasycenými mastnými kyselinami.
Srdce, krevní oběh a cévy
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
ČLÁNEK
Běžné redukční diety
Jednotlivé druhy mají být zastoupeny v poměru: 1/3 nasycených mastných kyselin, 1/3
mononenasycených
a 1/3 polynenasycených mastných kyselin.
Výživa nemocných
Redukční diety
ČLÁNEK
Prevence cukrovky 2. typu
Riziko cukrovky nezměnil ani příjem
mononenasycených
(omega-3) mastných kyselin, kterými jsou dnes potraviny často obohacovány.
Diabetes (cukrovka)
ČLÁNEK
Dietní prevence vzniku nádorů
Větší riziko představují saturované tuky, jako tuk v hovězím mase a sádlo. Naopak
mononenasycené
oleje, jako například olivový olej, mají jen malé riziko.
Výživa nemocných
Dieta u nádorových onemocnění
ČLÁNEK
Onemocnění imunity a výživa
Činností bakterií mohou z vlákniny vznikat cukerné struktury, které mohou ovlivňovat například imunitu u Crohnovy choroby.Využití omega-3 mastných kyselin v rybím oleji v léčbě autoimu...
Výživa nemocných
Dietoterapie: úvod
ČLÁNEK
Zobrazeno 1 až 9 z 9
Zrušit filtraci
Typ
Článek (9)
Pro snadné čtení (0)
Doporučený zdroj (0)
Video (0)
Kategorie
Alergie (0)
Anatomie, fungování lidského těla (0)
Balení potravin a zdraví (0)
COVID-19 (0)
Centrální evidence dat populačních preventivních programů (0)
Centrální evidence očkování ČR (0)
Diabetes (cukrovka) (1)
Diagnostické metody (0)
Duševní onemocnění (0)
Duševní zdraví (0)
Dárcovství (0)
Dýchací cesty a plíce (0)
Dětské nemoci (0)
Důležité kontakty (0)
HIV (0)
Hračky a zdraví (0)
Hygiena (0)
Infekční nemoci (0)
Informační servis (0)
Informační systém CZ-DRG (0)
Informovaný pacient (0)
Kojení (0)
Kosti, klouby, svaly, šlachy (0)
Krev (0)
Kvalita a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb (0)
Kůže, vlasy a nehty (0)
Ledviny a močový měchýř (0)
Léčivé přípravky a zdravotnické prostředky (0)
Lůžkový fond (0)
Metabolismus, hormony obecně (0)
Mozek a nervy (0)
NRU: Modul dopravních úrazů (0)
Nemoci z povolání (0)
Nemocnice a hospitalizace (0)
Národní diabetologický registr (0)
Národní kardiologický informační systém (0)
Národní onkologický registr (0)
Národní registr hrazených zdravotních služeb (0)
Národní registr poskytovatelů zdravotních služeb (0)
Národní registr reprodukčního zdraví (0)
Národní registr úrazů (0)
Nástroje elektronického zdravotnictví (0)
Obezita (0)
Odpočinek, relaxace a sport (0)
Oči (0)
Očkování (vakcinace) (0)
Paliativní medicína (0)
Podpora zdraví (0)
Pohlavní orgány, pohlavní hormony (0)
Pohybová aktivita (0)
Prevence kardiovaskulárních onemocnění (1)
Preventivní prohlídky (0)
Práva pacienta (0)
Péče v posledním stadiu života (0)
Přihodilo se mi (0)
Registrující lékař (0)
Rodiče a děti (0)
Roční hlášení počtu nežádoucích událostí pro centrální hodnocení (0)
Screening (0)
Sexuální zdraví (0)
Sexuálně přenosné infekce (0)
Sociální zabezpečení (0)
Spotřebitelské výrobky a zdraví (0)
Srdce, krevní oběh a cévy (3)
Trávicí systém (0)
Těhotenství, porod a šestinedělí (0)
Události, komunikace (0)
Ušní, nosní a krční (ORL) (0)
Vzácná onemocnění (0)
Výkazy zdravotní péče (0)
Výživa nemocných (3)
Výživa zdravé populace (1)
Zdravotní pojištění (0)
Zdravotní postižení (0)
Zdravotní systém a instituce (0)
Zhoubné nádory (rakovina) (0)
Zvláštní druhy zdravotních služeb (0)
Závislosti a návykové látky (0)
Úrazy, otravy a popáleniny (0)
Ústa a zuby (0)
Život zachraňující informace (0)
Životní prostředí a zdraví (0)
Počet výsledků
10 na stranu
25 na stranu
50 na stranu