Jak by měla vypadat strava onkologického pacienta a na co by se při jeho výživě nemělo zapomínat? Je zapotřebí, aby někteří onkologičtí pacienti měli, vzhledem k povaze svého onemocnění, speciálně upravenou stravu? Může dojít v průběhu léčby rakoviny ke změnám ve vnímání chuti? Odpovědi na tyto a další otázky naleznete v uvedených zdrojích.
Více v kategorii Zhoubné nádory (rakovina)
Rakovina tlustého střeva a konečníku: následná péče
Smyslem kontrolních vyšetření u lidí, kteří prodělali léčbu kolorektálního karcinomu, je včas odh...
Výživou k prevenci zhoubných nádorů
Výživa je jedním z faktorů životního stylu, které ovlivňují vznik nádorového onemocnění. V dnešní...
Výživa u nádorových onemocnění
Onkologičtí pacienti mohou pomocí vyvážené stravy zlepšit svůj celkový zdravotní stav i kvalitu ž...
Dieta u nádorových onemocnění – úvod
Zatímco nutriční (výživové) faktory mohou hrát určitou roli v prevenci i ve vzniku nádorových one...
Zhoubné nádory hlavy a krku
Zdroje věnované rizikovým faktorům, projevům, diagnostice a léčbě nádorů hlavy a krku. Dozvíte se, které nádory řadíme do této skupiny, z jakého důvody jsou těžko rozpoznatelné, koho nejčastěji pos...
Zhoubné nádory prsu
Zdroje věnované prevenci, rizikovým faktorům, příznakům, diagnostice a léčbě rakoviny prsu a rekonstrukci prsu po celkové či částečné ablaci.
Zhoubné nádory plic
Zdroje věnované prevenci, rizikovým faktorům, příznakům, diagnostice a léčbě rakoviny plic a průdušek. Najdete zde informace, které upozorňují na škodlivost kouření a možnost odvykání kouření pod l...
Zhoubné nádory varlat
Zdroje věnované preventivnímu vyšetření varlat, rizikovým faktorům, příznakům, diagnostice a léčbě rakoviny varlat.