Chřest si řadu lidí podmanil svou jemnou vůní a stále je považován za něco speciálního, nejen kvů...
Cuketa na talíři, ať už v podobě ratatouille, plněná, nebo jako příloha k rybám, je symbolem léta...
Hrušky jsou díky své sladké chuti velmi oblíbenou ovocnou svačinkou. V kuchyni je lze využít na m...
Lilek mezi ostatními druhy zeleniny vyniká svou nápadnou barvou, naopak jeho chuť je spíše nevýra...
Rajčata se dají v kuchyni uplatnit na mnoho různých způsobů. Český výraz „rajská jablíčka“, slove...
Nad ředkví mnozí lidé ohrnují nos, labužníci však dokážou ocenit její jemné aroma. Tuto zeleninu...
Malé kulaté bobulky rybízu mají sladkokyselou chuť a jsou obzvláště šťavnaté. Jejich intenzivní b...
Kadeřavý štěrbák se svými zpeřenými listy je nejen velmi dekorativní listová zelenina, ale je obl...
V posledních několika letech zažívá tato hlíznatá zelenina renesanci. Topinambur si labužníky pod...
Nápadně červeným a baculatým třešním či višním lze jen těžko odolat. Jejich sezóna v létě trvá je...