Zdroje věnované akutním, chronickým, úmyslným či neúmyslným otravám a škodlivému záření. Najdete informace, které vám pomohou se lépe orientovat ve škodlivých látkách a jedech, se kterými se člověk setkává v běžném životě. K dispozici jsou i instrukce, které se týkají postupu při podezření, že došlo k otravě.
Více v kategorii Úrazy, otravy a popáleniny
Hygiena v kuchyni
Kontaminované potraviny a špatná hygiena při jejich přípravě vytvářejí vhodné prostředí pro množe...
Nemoci z povolání: historie a současnost
V roce 1700 vydal Dr. Ramazzini svou nejslavnější knihu De Morbis Artificum Diatriba (Pojednání o...
První pomoc při otravě alkoholem
Projevy akutní otravy začínají obvykle alkoholovým opojením, poruchami rovnováhy, bolestí břicha,...
Něco z historie potravinářských obalů a balení potravin
Na příkladu konzervárenské plechovky, která se stala hlavním obalem pro tepelně sterilované potra...
Sebepoškozování
Zdroje věnované záměrnému poškozování v dětství, adolescenci a dospělosti. Dozvíte se například, z jakého důvodu dochází u jedinců k sebepoškozování nebo jak pomoci člověku, který trpí uvedeným typ...
Popáleniny
Zdroje věnované mechanismu vzniku, projevům, rozsahu, stupňům a léčbě popálenin. Získáte znalosti potřebné pro správné poskytnutí první pomoci při popálení a dozvíte se, jaké možnosti má současná m...
První pomoc
Co je první pomoc, jaké jsou její zásady a kde je možné se s nimi seznámit? Kdy je člověk ze zákona povinen poskytnout první pomoc? Jak postupovat při volání záchranné zdravotnické služby? Odpovědi...