Nejdůležitějším nutričním opatřením u Parkinsonovy nemoci je udržení dobrého stavu výživy – dostatečný příjem tekutin, vlákniny, bílkovin i energie. Vedlejší efekty léků se podílejí i na suchosti v ústech a horším polykání, které akcentuje dále motorický deficit.
Opakovaně testovaným opatřením jsou i nízkoproteinové (nízkobílkovinné) diety. Byla vyslovena hypotéza, že zejména aminokyseliny významné pro nervový systém (fenylalanin, tyroxin, tryptofan) snižují efekt léků. Strategie zahrnují redukci příjmu bílkovin na 7–10 g/den nebo 0,5 g/kg hmotnosti na den s maximem příjmu večer mimo dobu motorické aktivity. Efekt těchto postupů nebyl nikdy exaktně prokázán, podobně jako zvýšený příjem antioxidantů. V poslední době se naopak uvádí, že pacient s Parkinsonovou nemocí by měl mít pestrou dietu, měl by jíst kořeněná jídla stimulující vegetativní nervový systém.